2008. február 19., kedd

Terjesztjük a magyar gasztronómiát

Szilvas Gomboc

という料理、日本の餅団子のような料理でした。
美味しい、いつものごとく!

もち米の代わりに、ジャガイモが使われていて、あんこの代わりに、プラムが中に入ってる感じでした。
お餅は日本の独特のお菓子だと思っていたけど、違う材料で、同じような料理が考え出されているところが面白いですね。
前の餃子もそうだけど。
レシピ教わったから、自分でもできそう。

(ジャガイモ1㌔に対して)
・バターまたはマーガリン75g
・卵1個
・小麦粉 適量

Forrás: a japán lány blogja

4 megjegyzés:

Endrédi Balázs Szabolcs írta...

Nagyon jó ötlet a szilvás gombóc, ilyen étket mi is fogunk készíteni itt Espanaban. Köszönjük :)

Reviczky-Balogh Andris-Ági írta...

igen... reméljük, tudjátok majd használni a fenti receptet!!

Névtelen írta...

Ez de jó! :-)

Névtelen írta...

én tudom:
kell hozzá 1 egész tokipeki
1 szu-ti
majd 75 gramm csing-cseng-csáng