2008. január 31., csütörtök

Letámadtak a banyák

elkapja800Vigyázz, jönnek a banyák, beletúrnak a nyakadba, és levágják a nyakkendödet!!! És ez nem vicc!!!


Megyek egymagam (=Andris) a Schillerplatzon, ahol a következö 3 dolog volt adott: óriási tömeg, dübörgö zene, mindenki vedel.
Ez az egész 11:11-kor kezdödött, ahogy kell, és egy színpadon ugrál a Ballermann, aki a tömeget buzdítja, de nem kell nagyon buzdítani, üvölt az magától is.
És ebben a pillanatban megindul felém egy beöltözött nö, beletúr a nyakamba, szó nélkül megnézi, hogy mi van a sálam alatt és bocsánatot kér. Ekkor leesik persze, hogy miért.
Mert nem volt nyakkendöm, de ha lett volna, akkor levágta volna. És ezek a beöltözött nök járják a tömeget, s ha valakit kiszúrnak (mint például a fenti képen látható), elkapják az illetöt a nyakkendöjénél fogva, de úgy, hogy az majdnem megfullad, és átvonszolják a tömegen (a képen ez a pillanat van megörökítve), majd a színpadon levágják neki. A nyakkendö csonkját a nö a ruhája bal oldalára tüzi, mint egy skalpot. Az a nö, aki engem támadt le, már vagy 4-5 skalpot begyüjtött, tehát nem babra megy a játék. A nyakkendöt nem térítik meg, állítólag ilyenkor egy puszival vigasztalják a megkárosítottat, de ezt a látottak - vagy nemlátottak alapján - nem tudom alátámasztani.
Ez a szokás egyébként az egész nyugat-német farsang-régióban elterjedt, és csak ezen a napon (Weiberfastnacht) lehet levágni a nyakkendöket. Egyébként ma már nagyjából felhagytak a munkával, és a tereken vedelik a sört/bort. Holnap is buli lesz, a hétvégén alapból, és hétfön pedig a legnagyobb felvonulás lesz.

Nincsenek megjegyzések: