2007. november 19., hétfő

Folytatódó döbbenetes szenzáció! Különkiadás! Fürdés!

Dublin 2

Péntek este elmentünk a Blanchardstown Centre uszodájába, ahol volt egy téglalap alapú, valahány sávos úszómedence, ahol még egy fél hosszt sem úsztunk. ellenben a másik épületben mindent kipróbáltunk. Itt pedig a következök voltak: az egész Anlage egy gyürü alakú, jókora medence volt, amelyet kisebb-nagyobb beszögellések, lépcsök, átjárók tettek változatossá, valamint egy sodróáram, ez megkönnyítette vagy -nehezítette az úszást. A körgyürü alakú medence egyik beszögellésében volt egy kb. 5 m átméröjü jacuzzi, a legnagyobb népszerüséget persze a 10 m széles hullámgenerátor aratta.

Legalábbis a földszinten. Föntröl indul ugyanis három óriáscsúszda: egy hagyományos, egy IFA-gumis (nagy sárga gumiba ülsz, és a csúszdán nemcsak lefele mész, hanem fölfelé (!) is), valamint egy kamikaze jellegü "black hole". Nekünk legjobban az úszógumis tetszett. Kép nincs, mert tilos volt fotózni.

Volt a földszinten egy szörfgép is, ami kb azt jelenti, hogy rá kell hasalnod egy müanyag (hungarocell?) lapra, majd rá kell térdelned, aztán felállsz, miközben végig jönnek szembe a mesterséges hullámok. Nos, a feladat közülünk senkinek se sikerült, de - jelenlétünk alatt - másoknak sem. Balinak, mint megtudtuk, jobban ment.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

A szörfözés már egész jól megy, igaz már másodszorrapróbáltam, a térdelésig már símán eljutok :) Balázs